Upravni sud poništio odluku ASK-a

Upravni sud Crne Gore je poništio odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) na osnovu koje je Vanja Ćalović Marković razriješena sa pozicije člana Savjeta Agencije, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

„Sud je ocijenio da je odluka Agencije nezakonita jer je donijeta uz povredu više pravila postupka, na šta je Ćalović Marković više puta ukazivala i Savjetu ASK-a i Skupštini Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Upravni sud utvrdio da Ćalović Marković, kao članica Savjeta Agencije, nije odlučivala o inicijativama MANS-a, iako je direktor ASK-a tvrdio suprotno, navodeći da je na taj način stavila privatni interes ispred javnog.

Takođe, sud je utvrdio da je zarada Ćalović Marković smanjena nakon zaključivanja ugovora MANS-a sa Delegacijom Evropske unije u Podgorici, a ne višestruko povećana, kako je to više puta tvrdio direktor Agencije.

Pored toga, sud je konstatovao i da se iz spisa predmeta vidi da Ćalović Marković nije bilo omogućeno da se izjasni na optužbe koje joj je Agencija stavila na teret, u skladu sa Zakonom.

izvor: mina

Foto: Vijesti.me