Odlučni da izgradimo odgovorne i nezavisne institucije

Crna Gora je u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji, poručio je predsjednik Vlade Milojko Spajić, koji učestvuje na 54. godišnjem zasijedanju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje je juče  govorio na panelu o proširenjenju Evropske unije.

„Proces integracije je kohezioni faktor u našem društvu, a integraciju u Evropsku uniju posmatramo u kontekstu duboke ekonomske integracije koja će omogućiti transformaciju naše ekonomije i značajno poboljšati kvalitet života naših građana”, istakao je on. Kako je saopšteno iz Vlade Spajić je kazao da je Vlada posvećena očuvanju političke stabilnosti, nastavku konstruktivnog i inkluzivnog dijaloga i implementaciji ključnih ekonomskih politika. Na toj liniji Plan rasta kao linija podrške Evropske unije od velikog je značaja za nastavak ukupnih reformi, kazao je premijer.

„Odlučni smo u namjeri da izgradimo odgovorne, nezavisne i transparentne institucije”, istakao je on. U osvrtu na ekonomske i finansijske prilike premijer je, kako se navodi u saopštenju, ocijenio da je Crna Gora u velikoj mjeri spremna za članstvo kao i da je Vlada odlučna da u najkraćem roku ispuni sve zahtjeve iz integracionog procesa kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica Evropske unije.

Izvor:RTCG