Crna Gora bi već sjutra mogla u EU

Crna Gora je spremna za članstvo u EU i mogla bi već sjutra da postane članica Unije, da za to postoji politička volja, poručio je mađarski premijer Viktor Orban.

"Mogu odgovorno da kažem da je Crna Gora u suštini spremna za članstvo u EU, ne prihvatam mišljenje da pred članstvom Crne Gore postoje bilo kakve političke ili ekonomske prepreke, Crna Gora bi mogla da bude primljena u EU sjutra ili prekosjutra, samo da postoji politička volja", kazao je Orban, nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem u Podgorici.

Orban je poručio i da je Evropskoj uniji potrebna Crna Gora.

Premijer Marković, je poručio da su odnosi dvije države na najvišem nivou, karakterisani savezništvom u NATO-u, saradnjom po pitanju EU, i u konstantnom usponu, kada je riječ o potencijalima u ekonomskoj saradnji.Pozdravio je interes Mađarske da promoviše ekonomsku saradnju dvije države.

"Mađarski investitori su dobrodošli. Crna Gora je svakog dana privlačnija za kompanije iz čitavog svijeta i posebno se radujemo kada naši partneri, kao što je Mađarska to prepoznaju i koriste u obostranom interesu", poručio je Marković.

Izvor:rtcg