Terzić predao dužnost Brđaninu: Dostupan sam svima

Dosadašnji direktor Uprave policije Nikola Terzić saopštio je da je predao dužnost novom direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu. "Želim da zahvalim svim kolegama na dosadašnjem radu i podršci.

Takođe, napominjem da se odričem policijskog obezbjeđenja, te da sam dostupan svima onima koji su poručili da ću nakon predaje dužnosti morati da se sakrijem u mišju rupu", poručio je on.  Vlada je juče, podsjetimo, razriješila Terzića sa mjesta vršioca dužnosti direktora Uprave policije, a shodno presudi Upravnog suda novi direktor je Brđanin.

Advokat Brđanina Siniša Gazivoda saopštio je za Portal RTCG da pozdravlja najavu Vlade da će ispoštovati presudu Upravnog suda i Brđanina vratiti na mjesto direktora Uprave policije. Terzić je ranije juče tražio od Vlade da ga hitno razriješi, kako bi nesmetano mogla da se sprovede pravosnažna sudska odluka i za direktora te institucije imenuje Brđanin. Presudom Upravnog suda Crne Gore od 7. novembra usvojen je tužbeni zahtjev Zorana Brđanina i poništeno mu je rješenje o prestanku mandata sa mjesta direktora Uprave policije sa kojeg je smijenjen prije vremena na koje je postavljen.

Izvor:RTCG