Od proljeća izmjena seta zakona u susret sezoni

Vlada želi da kreira stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će privrednicima i investitorima omogućiti bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast, kazao je premijer Milojko Spajić.

On je sa predsjednikom Odbora direktora kompanije Azmont Rašadom Alijevim i predsjednikom Orascom grupe Nagibom Samih Savirisom razgovarao o biznis ambijentu u Crnoj Gori i mogućnostima za intenziviranje saradnje. Spajić je upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama i planovima Vlade na realizaciji razvojne agende koja, kako je kazao, podrazumijeva izmjenu zakonskih rješenja i intenzivan razvoj infrastrukture i saobraćaja.

„Želimo da kreiramo stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će omogućiti privrednicima i investitorima bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast“, rekao je Spajić. Prema njegovim riječima, više šansi za privredu je siguran put do stvaranja veće vrijednosti za Crnu Goru i građane. „Zato već do proljeća naredne godine planiramo izmjenu seta zakona u susret turističkoj sezoni”, najavio je Spajić.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici Azmonta čestitali su Spajiću na izboru 44. Vlade i iskazali opredijeljenost da šire svoje poslovanje. „Vjerujem da ćemo u bliskoj saradnji i uz međusobno razumijevanje uspjeti da unaprijedimo poslovni i turistički ambijent u Crnoj Gori”, kazao je Alijev. Saviris je ocijenio da je pred Crnom Gorom uzbudljivih deset godina u kojima je moguće da se zemlja globalno pozicionira kao vrhunska turistička destinacija.

Izvor;MINA