Sanja Jovićević dala ostavku iz ličnih razloga

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević potvrdila je da je podnijela ostavku na članstvo u Tužilačkom savjetu, ne želeći da pojasni razlog.

Kako prenosi RCG, Jovićević je ostavku dostavila u pisanoj firmi, zbog čega su u sekretarijatu Tužilackog savjeta pitali što je razlog za to. V.d. sekretara Mithad Kuč kazao je da je ostavku dala iz ličnih razloga. Kuč je pojasnio proceduru izbora novog tužioca. "Tužilački savjet će obavijestiti Konferenciju državnih tužilaca, a ona će od SDT-a da zatraž dva specijalna tužioca koji će ići kao predlog iz SDT-a za tu funkciju i onda će Konferencija državnih tužilaca da izabere jednog od dva tužioca", navodi Kuč.

Govoreći o roku u kome će se izabrati novi član Tužilačkog savjeta on je rekao da zavisi od dinamike rada Konferencije državnih tužilaca, ali prije druge polovine januara teško da može da se to sve završi. Jovićević je mandat počeo je 5. avgusta 2021. godine, nakon što je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić raspustio raniji sastav tog tijela, a ona je bila predstavnik tužilačke organizacije iz reda Specijalnog državnog tužilaštva. Jovićević je u tužilačkoj organizaciji od 1998. gdje je prošla put od pripravnika do zamjenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici. Rješenjem VDT-a 2009. godine upućena je na rad u Više državno tužilaštvo u Podgorici, pa se opet vratila u ODT Podgorica, nakon čega je napredovala u Više državno tužilaštvo u maju 2014. godine. U junu 2016. izabrana je za specijalnu tužiteljku.

 

Izvor:RTCG