Državna politika utemeljena ka daljem progresu

Prvu godinu crnogorskog NATO članstva obilježilo je utemeljenje državne politike ka daljem progresu i vrijednostima razvijenih demokratija, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je danas na regionalnoj konferenciji „Svi za jednog, jedan za sve“, kazao da je veliki značaj savezništva za jednu malu državu, posebno kada je država crnogorske tradicije i nikad ugašene želje za slobodom, dočekana riječima dobrodošlice prvog čovjeka Alijanse.

Brajović je podsjetio da je podrška građana NATO članstvu i evropske opredijeljenosti Crne Gore, još jednom potvrđena na predsjedničkim i lokalnim izborima.

„Prvu godinu crnogorskog NATO članstva obilježilo je utemeljenje državne politike usmjerene ka daljem progresu i vrijednostima razvijenih demokratija, razvoj partnerskih i dobrosusjedskih odnosa, dalji rad u jačanju vladavine prava i ekonomskog napretka“, rekao je Brajović.

On je posebno istakao odgovornost političara u donošenju važnih odluka za budućnost države.

„Mi smo vlast koja je dala sebi zadatak da kontinuirano upoznaje javnost sa činjenicama i promoviše značaj partnerstva sa najrazvijenim državama svijeta“, dodao je Brajović.

Kako je kazao, oni su političari koji otvoreno govore o obavezama, ali i rizicima i planovima.

„Većinska Crna Gora je to razumjela i nije podilazila animozitetu dijela javnosti u vezi sa članstvom u Alijansi“, smatra Brajović.

Izvor:rtcg