Šaranović: Odgovorićemo na korupciju još odlučnije

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović poručio je da  akcija Sektora za borbu protiv kriminala, sprovedena u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, predstavlja ne samo demonstraciju odlučnosti, već i simbol nepokolebljive posvećenosti iskorjenjivanju korupcije u svim njenim oblicima, a posebno onih koji zloupotrebljavaju svoj službeni položaj.

Glavna inspektorka za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, Dragana Kandić Perović i još tri osobe uhapšeni su juče u Podgorici. Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, davanje i primanje mita. "Izražavam duboku zahvalnost i poštovanje svim policijskim službenicima čija je posvećenost i rad od ranih jutarnjih sati bila ključna za uspjeh ove operacije. Njihov trud je temelj na kojem gradimo društvo u kojem neće biti mjesta za kriminalne i koruptivne aktivnosti i društvo koje će se zasnivati na pravdi i zakonitosti, saopštio je Šaranović.

Akcija je,  kako je dodao, poslala  jasnu poruku: "Mi smo nepokolebljivi u našim nastojanjima da se suočimo sa korupcijom koja je godinama opterećivala naše društvo. U narednom periodu, naš odgovor na ovu pošast će biti još promptniji i odlučniji. Nastavićemo sa nemilosrdnim preduzimanjem svih aktivnosti kako bismo iskorijenili korupciju iz našeg društva i institucija sistema." Poručio je i da u Crnoj Gori nema mjesta za privilegovane. "Svaki pojedinac, bez obzira na svoj položaj ili status, mora biti spreman da snosi punu odgovornost za svoje postupke. U našem odučnom nastojanju da očistimo institucije od svih kompromitovanih lica, nećemo se zaustaviti dok ne uspostavimo sistem koji je oslobođen od korupcije i nepravde i društvo u kojem će svaki građanin Crne Gore biti jednako zaštićen i jednako bezbjedan", zaključio je ministar.

 

Izvor:RTCG