Abazović:Nećemo podržati izbor Mandića

 Građanski pokret URA neće podržati izbor lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, kazao je premijer i lider URA-e Dritan Abazović.

On je novinarima, nakon potpisivanja sporazuma o opredjeljivanju sredstava Fondu za ubrzani razvoj Crne Gore, rekao da će URA od momenta kada se izabere nova izvršna vlast i skupštinska većina, biti opozicija. „Zašto bismo podržali kada nijesmo dio većine. Ti koji stvaraju većinu, ti i glasaju“, rekao je Abazović.

Upitan da prokomentariše ocjene da u pojedinim opštinama u kojima vlast vrši Demokratska partija socijalista ne postoje uslovi za održavanje popisa, on je rekao da to više nije pitanje za aktuelnu vladu.„Pitajte novog mandatara. Pitajte ga što se ne izjašnjava oko popisa, šta on misli o popisu i hoće li ga odložiti ili neće“, naveo je Abazović. Aktuelna Vlada, kako je rekao, završila je sa svim velikim pitanjima koja je imala na agendi.„Mi popis možemo da sprovedemo, kao što smo svako teško pitanje sproveli u djelo. Hoće li oni da ga sprovode, u kojim opštinama, na koji način, nije to više pitanje za nas“, dodao je Abazović.

Izvor:MINA