Očekuje se bezbjednosno odobrenje avionu "To Montenegro" za let u Izrael

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da se svakog trenutka očekuje da avion kompanije "To Montenegro" dobije bezbjednosno odobrenje i da mu bude odobreno slijetanje na aerodromu u Izraelu.

"Ima sportista, turista, raznih kategorija građana. Uglavnom, završavaju se sve procedure. Znate da postoji jedan sjekjuriti klirens koji je specifičan za Tel Aviv zbog aktivnosti. Mi ćemo svoj avion uputiti za naše građane i mislim da će se to realizovati jako brzo", saopštio je Abazović.

Pozvao je sve građane koji žele da se evakuišu da se prijave i iskoriste tu priliku.

"Ne znamo kakav će biti razvoj događaja i da li će biti zatvaranja aerodroma. Građani mogu da računaju da će avion naše kompanije poći po njih", poručio je Abazović.

Petgodno je iz MVP saopšteno da se kako bi u uslovima narušene bezbjednosti u Izraelu, uspješno realizovali evakuaciju crnogorskih državljana, što prije dostave precizni lični podaci i mjesto gdje se nalaze, putem kontakata: Ministarstvo vanjskih poslova: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. +382 20 416 382, Konzulat u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom + 972-9-8987781.

 

Izvor: rtcg