Pristupanje EU da bude po "principu regate"

Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a napredak svake zemlje pojedinačno mora biti vrednovan prema zaslugama kroz tzv. “princip regate”, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji se u nastavku zvanične posjete Hrvatskoj, sastao i sa predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, teme razgovora bile su prijateljski i dobrosusjedski odnosi Crne Gore i Hrvatske i modaliteti za njihovo jačanje u narednom periodu, imajući u vidu da kao dvije susjedne, i partnerske države sarađuju u mnogim područjima od zajedničkog interesa, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu.

Kako je saopšteno, Milatović je visokim zvaničnicima Hrvatske čestitao obilježavanje decenije od ulaska u Evropsku uniju i izrazio priznanje za posvećenost i rad hrvatske Vlade u cilju ispunjavanja zacrtanih vanjsko – političkih prioriteta i istovremeni ulazak u Šengen i Eurozonu ove godine.

Kazao je da su crnogorske instutucije zahvalne Hrvatskoj na snažnoj podršci koju ta zemlja kontinuirano pruža evropskom putu Crne Gore, što se manifestuje kroz različite vidove saradnje.

Izvor: RTCG