URA ne odustaje od bojkota parlamenta

Bojkot parlamenta ne bi trebalo prekidati, sve dok se ne ostvare ciljevi zacrtani u Planu za prevazilaženje političke krize, na čijem ostvarenju rukovodstvo Ure ima apsolutnu podršku, saopštio je Glavni odbor Građanskog pokreta URA.

Analizirajući rezultate prethodnih lokalnih izbora u Crnoj Gori, URA je na sjednici Glavnog odbora iskazala nezadovoljstvo generalnim rezultatom opozicije u prethodnom izbornom ciklusu, uz uvjerenje da je koalicija te stranke sa Demokratskom Crnom Gorom dala sinergetski efekat i ostvarila rezultat koji je u većini gradova bio i bolji od očekivanog.

"Konstantnim izbornim ciklusima u par mjeseci javna scena je kontaminirana, a građani demotivisani da izađu na birališta. U ovakvom omjeru snaga Građanski pokret URA će kroz lokalne parlamente i posredstvom svojih odbornika još snažnije nastaviti sa emancipatorskom borbom i ulogom a intezivnu političku borbu vodiće i na državnom nivou. To je između ostalog pokazano predstavljanjem Plana za pravazilaženje političke krize koji je predstavljen zajedno sa Demokratama u zemlji ali i na zvanične adrese EU“, konstatovano je na sjednici.

 

Izvor:RTCG