"Novu vladu čeka torta, ne povlačim se iz politike"

Premijer Dritan Abazović poručio kako želi da 44. vlada bude što prije formirana i dodao da se ne povlači iz politike i ako ne bude u dio nove izvršne vlasti.

“Volio bih da se vlada formira što prije”, kazao je Abazović i ponovio da kad god vlada bude formirana "torta koja je najavljena čeka ih".

Na pitanje da li je imao razgovore o formiranje vlade, premijer je kazao:

“Razgovarao sam sa svim subjektima i to nije stvar koja bi sada bila zanimljiva za kontekst konstituisanja 44. vlade”, kazao je Abazović novinarima, na svečanosti kojom je ozvaničio početak rekonstrukcije magistralnog puta Tivat - Jaz.

“Rekao sam i ranije želim im uspjeh, što porije budemo imali 44. vladu prije ćemo imati i 45. vladu”, naveo je premijer.

Na pitanje da li će se nakon formiranja 44. vlade povući iz politike on je odgovorio:

“Zašto bih se povlačio iz politike...Ja sam u politici ostvario sve. U politiku sam ušao da bih dao doprinos da se Crna Gora mijenja na bolje i bude članica EU i u tom kontekstu želim da dam doprinos”, kazao je Abazović.

"Vlasnici Bemaksa su kukavice"

Na pitanje da li ga je strah vlasnika Bemaksa i tužbi koje su najavili protiv njega premijer kaže da ga ničega nije strah.

“Meni su sve njihove tužbe ujedi komarca i gubljenje vremena. Ja mislim da gospodin (Zoran) Piperović dobro zarađuje na njima i ako mu je to krajnji efekat neka je sretno...Ja sam tu, ja lično mislim da su ti ljudi kukavice. Svako ko se šeta sa naoružanim ljudima je kukavica”, saopštio je premijer u tehničkom mandatu.

On kaže mu službeno obezbjeđenje smeta i da ga uskoro neće ni imati.

“Neka se oni ne sekiraju oko racija niti oko pištolja neka se oni sekiraju oko drugih stvari za koje i ja i oni znamo da šta je istina”, zaključio je Abazović.

Izvor: RTCG