Povoljno bezbjednosno stanje u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) - Stanje bezbjednosti u Bijelom Polju tokom sezone je veoma povoljno, i pored velikog prisustva građana koji borave na teritoriji te opštine, saopšteno je iz Uprave policije.



Navodi se da su od početka turističke sezone službenici bjelopoljske policije oduzeli pet komada vatrenog oružja, dva gasna pištolja i 71 komad municije različite vrste i kalibra.

"U okviru preventivne kampanje „Poštuj život – vrati oružje“ policiji su građani dobrovoljno predali četiri komada vatrenog oružja, 180 komada municije, kratez, tromblonska mina i tri ručne bombe", kaže se u saopštenju.

Saobraćajna policija je na području Bijelog Polja izdala 1.581 nalog za plaćanje novčane kazne i podnijela 98 prekršajnih prijava.

"Policija je lišila slobode 30 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola", kažu iz policije.

Od početka sezone policija je u Bijelom Polju obezbijeđivala 34 javna skupa i priredbe, na kojima je prisustvovalo oko deset hiljada građana, koji su protekli bez incidenata.

Navodi se da se na osnovu bezbjedonosne procjene sprovode akcije „Racija“ i „Tragač“, u okviru kojih je od početka sezone kontrolisano 30 bezbjednosno interesantnih lica i izvršen pregled 93 vozila.

"U ovom periodu je deset lica za kojima je raspisana lokalna potraga od strane nadležnih sudova", kaže se u saopštenju.

izvor-mina