Husović apeluje da se ubrzaju radovi na putu Rožaje-Špiljani

Predsjednik opštine Rožaje Raman Husović, apelovao je da se ubrzaju radovi na magistralnom putu od tog grada do graničnog prelaza Dračenovac, koji već duže vrijeme otežavaju saobraćaj i zbog čega trpe i turistička privreda Rožaja i obični građani.

On je Portalu RTCG kazao da je zajedno sa ministrom kapitalnih investicija imao više sastanaka sa izvođačima, kompanijom Štrabag.

"Mi smo zaista oštro reagovali, i oni su u posljednje vrijeme nešto intenzivirali radove, ali ja prosto sumnjam da mogu završiti do kraja godine kako je obećano", rekao je Husović.

Predsjednik opštine je kazao da najviše trpe turistički kapaciteti, jer je izgubljena praksa da se turisti koji dolaze ovim magistralnim putem iz pravca Srbije, zadržavaju u tom sjevernom gradu.

"Kolike su samo štete turističkih radnika i turističkih kapaciteta koji su odmah pored puta, da ne govorimo o drugim turističkim resursima opštine Rožaje koji zbog toga trpe", kazao je Husović.

On je dodao da, inače, obični građani koji imaju rodbinske veze sa stanovnicima u Srbiji, Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru, trpe kako zbog loših saobraćajnih veza, tako i zbog graničnih prelaza.

"Sve to je dovelo do situacije da smo i mi kao rukovodstvo grada, i obični građani veoma revoltirani. Ne samo ovaj put do Špiljana, već i drugi putevi koji vode prema susjednim gradovima u Srbiji, moraju se hitno popravljati i završavati, a granični prelazi makar za stanovnike pograničnih mjesta, maksimalno liberalizovati", rekao je Husović.

Nezadovoljni su i svi turistički radnici koje smo kontaktirali u Rožajama, i ocjenjuju da će ovo biti treća sezona koja trpi zbog radova na magistralnom putu.

Kompanija Štrabag je rekonstrukciju 20 kilometara puta od Rožaja prema graničnom prelazu Dračenovac započela još prije tri godine, i nikako da taj posao privede kraju. Radovi su počeli 29. jula 2020. godine, a rok od dvije godine je više puta probijan.

Izvor: RTCG