Gradonačelnik će biti iz “Evrope sad”, konstitutivna sjednica u aprilu

Nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Borović saopštila je da mjesto gradonačelnika Podgorice i dalje pripada Pokretu “Evropa sad”, od kojeg očekuje da uskoro predloži ime novog gradonačelnika.

Kaže i da bi to trebalo da bude neko, ko je visoko pozicioniran u tom pokretu. Borovinić Borović je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazala da je nova većina imala više sastanaka, sa jedinstvenom porukom da će imati skladnu vlast u Glavnom gradu. “Ništa se nije promijenilo, nastavljaju se dogovori oko formiranja vlasti... Šte se tiče koalicije mi nemamo nikakvih problema, dogovori se nastavljaju”, kazala je Borovinić Borović.

Vasilije Čarapić iz Pokreta “Evropa sad” kaže da će na prvom narednom sastanku koalicione partnere obavijestiti o tome koga, umjesto Jakova Milatovića, predlažu za gradonačelnika. “Mislim da će to biti prihvatljivo za sve”, kazao je Čarapić i dodao da su im u ovom trenutku predsjednički izboru u fokusu. “Ova koalicija će sigurno biti uspješna”, naveo je Čarapić.

Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA kaže da predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih nakon objavljivanja rezultata izbora u Službenim listu, ima rok od 15 dana da sazove konstitutivnu sjednicu Skupštine. “Krajem ove nedjelje odluka će biti objavljena u Službenom listu, i već u naredni ponedjeljak on (predsjednik Skupštine Glavnog grada) može da zakaže sjednicu Skupštine Glavnog grada na kojoj bi birali predsjednika Skupštine Glavnog grada, gradonačelnika,  zamjenike gradonačelnika i otvorili put za ostale promjene”, kaže Rakčević.

Danilo Šaranović iz Demokrata očekuje da konstitutiva sjednica Skupštine Glavnog grada bude zakazana za sredinu aprila. On kaže da u pregovaračkom procesu nove većine nije bilo poteškoća, da je mjesto gradonačelnika pripalo "Evropi sad". “Uvažavamo okolnosti koje su se desile i mi ćemo dati snažnu podršku Jakovu Milatoviću i on će biti predsjednik Crne Gore. Međutim, novi gradonačelnik treba da bude neko ko će biti podjednako blizak svakom građaninu”, poručio je Šaranović.

Izvor:RTCG