Radulović pod istragom i za ratni zločin?

Nikšićanin Ranko Radulović (58), koji se tereti za učešće u planiranju deset likvidacija, pod istragom je bosanskih istražitelja koji ga optužuju za ratne zločine počinjene devedesetih godina u Foči, saznaje Pobjeda.

Bosansko tužilaštvo dostavilo je informacije kolegama iz Crne Gore o ratnim zločinima, prema kojima je, kako se osnovano sumnja, Radulović na teritoriji Bosne i Hercegovine prije 28 godina počinio ratne zločine.

Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet našim pravosudnim organima. Radi se o dokumentima u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Ranko Radulović uhapšen je u ponedjeljak sa bratanićem Stefanom Radulovićem (22) i rođakom Lukom Radulovićem (24), te Ratkom Martinovićem (38), Darkom Vickovićem (38), Nikolom Mandićem (20) i državljanima Bosne i Hercegovine Nenadom Luburom (52) i Radojem Preradovićem (54).

Oni se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je pripremala najteža krivična djela. Juče su saslušani u Specijalnom tužilaštvu i nakon što su dali izjave određeno im je zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici.

Svi osumnjičeni su negirali krivicu. Radulović se prilikom privođenja, kao i prilikom jednog ranijeg privođenja, obratio novinarima uz poruku: „Evo vam viktorija, pobjeda“, pokazujući dva prsta.

 

Izvor: RTCG