Joković: SNP i dalje želi da se formira 44. Vlada

Socijalistička narodna partija (SNP) i dalje želi da se formira 44. Vlada, kazao je lider te stranke Vladimir Joković.

On je na konferenciji za novinare rekao da u SNP-u ostaju pri tome da treba nastaviti razgovore.

"I mi nećemo biti prepreka“, dodao je Joković.

On je podsjetio da je dogovoreno samo da je mandatar lider Demosa Miodrag Lekić, da pola resora pripada SNP-u i URA-i, a pola Demokratskom frontu (DF) i Demokratama.

„Ja mislim da mi, pobjednici od 30. avgusta, treba da se dogovorimo da imamo zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima“, kazao je Joković.

Kako je rekao, u SNP-u imaju jednu želju, a to je da se potpuno razvlasti Demokratska partija socijalista (DPS).

„Da pobijedimo kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima i da DPS prvi put uđe u kampanju iz potpuno čiste opozicije“, istakao je Joković.

On je, komentarišući izjavu jednog od lidera DF-a Milana Kneževića da ne isključuje saradnju sa DPS-om ako na čelu te stranke ne bude Milo Đukanović, naveo da je pitanje šta će biti ako na to mjesto dođe Duško Marković ili neko drugi.

Joković je, govoreći o odlasku ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića, na obilježavanje Dana Republike srpske (RS), kazao da je RS "fakat i proizvod Dejtonskog dogovora i mira u Bosni".

„Poštujemo cjelovitost i integritet Bosne i Hercegovine (BiH), ali itekako poštujemo i RS“, istakao je Joković.

Kako je rekao, oni koji su najviše napadali prisustvo pripadnika SNP-a na obilježavanju Dana RS, nijesu se obratili povodom ranjavanja djece na Kosovu.

izvor:mina