Milošević danas kod sudije za istragu

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević danas će biti sproveden kod sudije za istragu. On je juče saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

SDT Miloševića tereti da je u aprilu formirao kriminalnu grupu.Miloševićev advokat, Vladan Bojić, kazao je juče nakon saslušanja da se neće žaliti na tužilačko zadržavanje, ali da hoće ako danas bude produženo. On je naveo da je Milošević odbacio optužbe."Donijeto je rješenje o zadržavanju, očekujemo sjutra da će biti podnijet predlog za određivanje pritvora", kazao je Bojić.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u srijedu su uhapsili Miloševića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.“Po nalogu Specijalnog državng tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić agenciji.Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

Izvor: Rtcg