Vladajuća koalicija da napravi savez u 11 opština

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, ocijenio je da bi vladajuća koalicija trebalo da napravi postizborni savez u svih 11 opština u kojima su održani lokalni izbori.

"Bilo bi državno odgovorno da politička dominacija koju smo kao vladajuća koalicija sa državnog nivoa demonstrirali na lokalnim izborima, svoj odraz nađe i u postizbornim koalicionim aranžmanima u svim opštinama u kojima su izbori održani. Po meni je zato prirodno da na temelju ostvarenih izbornih rezultata objedinimo sve potencijale koje kao vladajuća struktura imamo, da ih stavimo u funkciju ne samo državnog, nego i lokalnog razvoja, i da time svi mi koji smo preuzeli svoj dio odgovornosti na državnom nivou, posvećeno i predano radimo na dinamičnom razvoju i na lokalnom nivou i poboljšanju životnog standarda koji naši građani s pravom očekuju u tim sredinama.", rekao je Šehović za Pobjedu.

On je kazao kako očekuje da takav pristup narednih dana bude demonstriran od DPS-a u Podgorici, od SD-a u Plavu i Bošnjačke stranke u Rožajama.

Izvor:RTCG