O Otvorenom Balkanu da odluče građani

Vlada u tehničkom mandatu ne bi smjela pokretati pitanja poput Otvorenog Balkana, ocijenila je izvršna direktorica Akcije za socijalnu pravdu (ASP) Ines Mrdović u razgovoru za Portal RTCG.

"Da smo iole država demokratski jakih političara i zemlja vladavine prava, gdje nosioci javnih funkcija imaju i demokratskog i političkog poštenja i odgovornosti, u tehničkom mandatu vlade niko ne bi pokretao ovako važno pitanje", poručila je Mrdović i pojasnila da se za vrijeme tehničkog mandata Vlade obavljaju samo neophodna tehnička pitanja.

Dodaje da smo svjedoci da to u Crnoj Gori ne važi."Postojeća manjinska vlada, koja više nema legitimitet i ne odražava volju građana, se ponaša kao da je u punom mandatu i maltene juče izabrana. I to je poražavajuće za ukupno društvo i sve nas građane, kada vidite na sceni uzurpaciju vlasti", ocijenila je Mrdović, i ukazala na niz paradoksalnih situacija na lokalnom nivou.Tako, kako navodi, u Glavnom gradu oni koji su izgubili hoće "pošto poto da i dalje vladaju i na taj način uzurpiraju vlast. Ne bi se zastidjeli ni da narednih godinu ili i više vladaju suprotno izbornoj volji i bez legitimiteta".

Izvor: Rtcg