Obezbijeđen dovoljan broj poštara za isplatu dječjeg dodatka

Isplata dječjih dodataka bi trebala da počne za nekoliko dana. U Pošti Crne Gore očekuju uplatu novca za te namjene iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, a kako je kazala direktorka regionalnih centara Pošte CG Lidija Perović, obezbijeđen je dovoljan broj poštara da se nesmetano obavi distribucija novca na kućne adrese korisnika.

Kako je Perović objasnila u Jutarnjem programu TVCG, poštari će dolaziti na kućne adrese radnim danima, ali pošto postoji mogućnost da se do korisnika ne dođe tada, distribucija će se organizovati i prve naredne subote. "Ukoliko do nekih korisnika se ne dođe na kućnu adresu, poštar će ostavljati obavještenje, odnosno izvještaj o prispijeću,  u kojem će korinik biti obaviješten gdje se dodatak i u koje vrijeme može podići na šalterima naših pošta, a to je što se tiče Podgorice pošta kod željezničke stranice", kaže Perović.

Kako je istakla, sa izvještajem o prispjeću korinici kogu doći da podignu dodatak na šalterima, a mogu imati i opunomoćeno lice koje za njih mogu podići ovaj novac.

"Sve je spremno, očekujemo upatu od Ministarstva rada i socijalnog staranja i odmah ćemo pristupiti distrbuciji, kao i do sada što smo taj dio odrađivali. Poštara je dovoljno da se iznese ovaj posao, a povećali smo i sve prateće kapacitete da bi ovaj dio obavili kako treba. Poštari su određeni i u onim djelovima opština, gdje smo imali pritužbe na mali broj dolazaka. Za sve nedoumice imamo službu za korisnike, a mogu se interesovati i u kol centru na broj 19895 od 7 do 20 časova svim danima osim nedjelje kada je od 7 do 15 sati", kazala je Perović.

Izvor: rtcg