Predlog budžeta za 2023. godinu 2,8 milijarde, faliće 700 miliona

 

Predlog budžeta za 2023. godinu, biće težak dvije milijarde 850 miliona eura, a nedostajaće 700 miliona, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović u emisiji "Okvir" na TVCG. On je istakao da će Predlog budžeta biti upućen parlamentu u ponedjeljak ili utorak.

Dajmanović je istakao da je insistirao da se ispoštuje zakonski rok za Predlog zakona budžeta za narednu godinu."Mi ćemo do utorka predati Predlog zakona Parlamentu, zajedno sa pratećom odlukom. Probaćemo čak i u ponedjeljak to da uradimo, jer prosto nema se vremena za odugovlačenje", kazao je Damjanović.On je istakao da je više puta u parlamentu rekao da neće biti lak zadatak da se kreira budžetski okvir za narednu godinu koji bi bio održiv, i koji negdje ne bi ugrozio one tamo naredne godine u odnosu na obaveze Crne Gore."Zamolio sam tada parlament da se uključi i kroz razgovor, i imali smo jedan takav razgovor", naveo je Damjanović.On je kazao da normalno u ovoj klimi i globalnih promjena, i neizvjesnosti, jasno je da to tangira i običnog građana i da svako ima potrebu i pravo da da svoj sud.

"Trudimo se da planiramo realan održiv budžetski okvir koji će u najvećoj mjeri zadovoljiti elemente čuvanja životnog standarda građana, podrške privredi odnosno stvaranje prostora da kroz rast privredne aktivnosti, kroz rast infrastrukturnih projekata koje moramo da pokrenemo, da dobijemo neku održivu stabilnost", kazao je Damjanović.

Izvor: Rtcg