Bolnicu Meljine uvesti u sistem javnog zdravstva

Predstavnici hercegnovske lokalne uprave i građani blokirali su danas u 11 sati granični prelaz Debeli brijeg. Sa protesta je poručeno da novljani neće dozvoliti zatvaranje bolnice Meljine. Traže da Vlada hitno reaguje i uvede tu bolnicu u sistem javnog zdravstva. Ako ne odgovore na ovaj zahtjev, najavljena je blokada svih graničnih prelaza u Herceg Novom.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je kazao da su u tom gradu danas svi složni, opozicija, vlast i svi građani.

"Svi smo mi jedno. Danas smo svi složni i opozicija i vlast i svi građani. Herceg Novi je pokazao, prvi put, slogu", poručio Katić.

Predsjednik SO Herceg Novi, Ivan Otović, kazao je da je ovo blokada upozorenja.

"Ne smijemo da odustanemo i ne smijemo da dozvoli da se bolnica zatvori. Mi nudimo rješenja da bolnica uđe u siistem javnog zdravstva. Ukoliko se naši zahtjevi ne uvaže moraćemo da nastavimo sa ovakvim aktivnostima. Apelujemo na ministartsva zdravlja i finansija, na Vladu da uvedu bolnicu u sistem javnog zdravstva i moramo biti jedinstveni, i istrajati u tome", kazao je Otović.

Istakao je da su u 21. vijeku prinuđeni da blokiraju granični prelaz sa EU, ne zbog politike, već zbog bolnice i poručio da će ukoliko bude potrebno blokirati sve granične prelaze.

On je podjsetio na sjednicu Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije sa koje bi sutra trebalo da budu usvojeni zaključci koji su skoro istovjetni sa zaključcima odbornika SO sa poslednje sjednice.

"Ne pristajemo na drugačija rješenja osim da bolnica bude uvedena u sistem javnog zdravstva", poručio je Otović.

Prisutnima se obratila i predsjednica Sindikata Bolnice Meljine Slavica Drobnjak. Ona je podsjetila da borba za bolnicu Meljine traje od 2013. godine.

Blokada je trajala pola sata.

Protest je organizovan jer do kraja oktobra nije riješeno pitanje „Opšte bolnice Meljine“ i to je jedan od zaključaka koji su jednoglasno podržani na nedavnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi.

Izvor:rtcg