"Poslanici URA nijesu potpisali sporazum, žao nam je što krivotvore istinu o penzijama"

Saopštenje Građanskog pokreta (GP) URA da je Vlada obezbijedila povećanje penzija, a ne parlament, šokirala je i stručnu i laičku javnost, saopštila je Demokratska Crna Gora dodajući da taj GP URA obmanjuje javnost.

Iz GP URA ranije je saopšteno da su minimalne penzije uvećane zbog odgovorne politike 43. Vlade, predvođene premijerom Dritanom Abazovićem.Iz Demokrata su naveli da im je žao što to URA radi.

“Što krivotvorite istinu. Što nas ubjeđujete u neistine. Žao nam je što mislite da će vam to tako lako proći”, navodi se u saopštenju.Demokrate su kazale da im je žao i što je URA paktirali sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), istim onim kojeg su pobijedili 30. avgusta 2020. godine.“Ali vas to ne opravdava da koristite njihove metode i obmanete javnost da ste vi povećali minimalnu penziju, a ista povećana dominantno zakonom kojeg su napisale Demokrate, a usvojilo gotovo dvije trećine parlamenta u decembru prošle godine za vrijeme stare Vlade i stare većine”, kaže se u saopštenju.Iz Demokratske Crne Gore su kazali da im je žao što URA i dalje paktira sa DPS-om, dodajući da “zato vaši poslanici danas nijesu stavili potpis na sporazum”.

“Žao nam je što su vašu Vladu birali oni koji su bili protiv uvođenja novih davanja i povećanja penzija”, dodaje se u saopštenju.Kako su kazale Demokrate, 43. DPS Vlada ima veze sa povećanjem penzija taman koliko i URA sa vladom u Indoneziji.

Izvor: Rtcg