Penzioneri sa najnižim penzijama u oktobru primiće 450 eura razlike

V.d. direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić kazao je da će prenzioneri sa najnižim penzijama primiti razliku od 1. januara, a ona će biti isplaćena 20. oktobra i iznosiće 450 eura.

On je to kazao u Emisiji "Link" i naveo da će od 1. septembra najniža penzija iznositi 253 eura.Navodi da su bili u obavezi izmjenama zakonskih propisa, da u ovoj godini izvrše tri redovna usklađivanja penzija, i dva vanredna usklađivanja penzija."Prvo redovno usklađivanje penija je bilo 1. januara i ono je bilo u iznosu od 2,13 odsto, dok je drugo bilo 1. maja i ono je bilo u iznosu od 8,15 odsto", kazao je on.Kako je kazao, na sljedećoj sjednici Upravnog odbora koja je zakazana za četvrtak donijeće se odluka o usklađivanju najniže penzije za 36 odsto, a u sklopu te odluke donijeće se i odluka o vanrednom usklađivanju penzija od 1. septembra za 10 odsto.

"To znači da će penzija koja je na dan 31.12 prošle godine iznosila 147 eura, sada biti 253 eura", poručioje Aligrudić.Fond PIO će biti u obavezi da donese preračun penzija za preko 25 hiljada prenzionera.

izvor: rtcg