Dobrodošla podrška svih koji žele da idemo naprijed

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, govoreći o očekivanjima glasanja o nepovjerenju njegovom kabinetu, kazao je da je dobro došla podrška svih onih koji žele da zemlja ide naprijed.

Abazović je ponovio da 19. avgust, za kada je zakazano glasanje o nepovjerenju Vladi, čeka relaksirano, te da su tu da urade dobre stvari za Crnu Goru.

"Ko želi da ide nazad, slobodno. Ko želi da ide naprijed, dobro je došao da pruži podršku. Ko želi da se poništi Temeljni ugovor, da se opet vratimo u podjele, svađe, neka izabere taj put. Ko želi progres, infrastrukturu, da gradimo auto-put, da se koncentrišemo na životni standard - ima izbor", rekao je Abazović.

On je poručio da je samo pitanje "racionalnog i iracionalnog".

"U Crnoj Gori često preovladava iracionalno, ali sam sigurno da građani žele da idu naprijed, da se investira, u škole, bolnice, infrastrukturu, to je naš fokus", rekao je Abazović.

Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, govoreći o tome hoće li njegova partija biti dio nove vlade, ako aktuelna padne, kaže da su oni dali "maksimalan doprinos da vlada funkcioniše na najbolji način".

"Naš interes je da nastavimo borbu protiv kriminala i korupcije, to se ne smije zaustaviti. Neki pomažu nekim kriminalnim strukturama da opstanu. Ova vlada će vjerujem nastaviti u punom kapacitetu", rekao je Šćekić, navodeći da žele Crnu Goru u Evropskoj uniji.

izvor:rtcg