Vlada će uraditi sve da se završi izgradnja bjelopoljske gradske škole

Vlada Crne Gore uradiće sve da se izgradnja bjelopoljske gradske škole "Dušan Korać" što prije završi, kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović  na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, Uprave za kapitalne projekte, predstavnicima izvođača radova, direktoricom škole i predstavnice Savjeta roditelja.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz ministarstva izvođač radova je izložio hronologiju izgradnje objekta i tražio dodatna sredstva zbog, kako kažu, poremećaja na tržištu i povećanja cijena na koje je uticala epidemija virusa corone, rat u Ukrajini, dok su iz Uprave za kapitalne projekte kazali da čekaju izradu metodologije pomoću koje će se svi zahtjevi povodom dodatnih plaćanja prilikom izvođenja kapitalnih projekata tretirati.

"Vojinović je istakao činjenicu da je resorno ministarstvo uključeno u rješavanje i ovog problema u oblasti obrazovanja, imajući u vidu da je pomenuta ustanova još prošle školske godine trebala da počne sa radom. Takođe, ministar je podvukao i to da će Vlada učiniti sve kako bi bjelopoljska gradska škola što prije bila završena. Sastanak istim povodom održan je i prvog avgusta ove godine u Bijelom Polju", zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Rtcg