Adžić: Riješiti problem sa platama vatrogasaca

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se na inicijativu Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore sa njihovim predstavnicima Goranom Tripkovićem, Slavkom Tadićem i Ilijom Bogetićem, zbog umanjenja zarada vatrogasima-spasiocima kao posljedica obračuna minulog rada po programu Evropa sad, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, Adžić je izrazio prije svega zadovoljstvo zbog povjerenja koje mu je ukazano, kao i razumijevanje i spremnost da pomogne u prevazilaženju problema.

"Iako su službe zaštite i spašavanja u nadležnosti lokalnih samouprava i finansiraju se iz lokalnih budžeta, nećemo okretati glavu od problema i prebacivati odgovornost već zajednički tražiti rješenja. Cijeneći napore koje konstantno ulažete na polju zaštite naše zemlje i života građana, kao i sve opasnosti vašeg plemenitog poziva, iniciraću formiranje radne grupe sa predstavnicima Ministarstva finansija i Sindikata vatrogasaca kako bi se problem riješio u što kraćem roku", kazao je ministar.

Adžić je na sastanku kazao da je program Evropa sad donio brojne benefite zaposlenima, ali da su primjetni i određeni problemi koje odgovorna Vlada mora rješavati, tim prije što su pogođeni zaposleni koji brinu o bezbjednosti i zaštiti države.

Izvor: rtcg