"Evropa sad": Prosječna zarada 1.000 eura, minimalna penzija 450

Prosječna zarada da bude 1.000 eura, minimalna penzija, 450, a nezaposlenost da bude nula odsto, to su planovi danas osnovanog pokreta "Evropa sad", koji su predstavili bivši ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić. Kako je najavljeno, kongres stranke biće održan krajem avgusta ili početkom septembra, kada će se birati organi stranke.

Bivši ministar ekonomskog razvoja poručio je da im brojke, tokom rada u 42. Vladi, ne može niko osporiti.

Njegov kolega, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, saopštio je, na predstavljaju novog pokreta "Evropa sad" da su, uprkos velikoj političkoj nestabilnosti, zabilježili rast od 7, 2 odsto. On je poručio i da bi u Crnoj Gori do 2026. imali evropski prosjek zarada, da su ostali na vlasti.

"Kada smo preuzeli funkcije u 42. Vladi, imali smo korupciju, partitokratuju, burazersku ekonomiju, zastoj na putu ka EU i nepotrebne razmirice sa susjedima, posebno Srbijom... No, nakon najvećeg pada ekonomije imali smo najveći rast", istakao je Milatović na konferenciji za medije. 

Spajić je istakao da govore o konkretnim brojkama, te da su zabilježili rast od 7,2 odsto.

"Često čujemo da je jedan od razloga što je srušena 42. Vlada to da smo zaustavili strane investicije. Po podacima CBCG, vidi se da to prosto nije tačno", kazao je on.

"Ako se zna da Hrvatska i Albanija nijesu imale ekonomski rast u odnosu na 2020. godinu, mi smo imali snažan rast 2021. To jasno sve govori", dodao je Spajić, predstavljajući ključne rezultate u 2021. godini.

izvor:rtcg