SAD pouzdan i siguran partner daljem ekonomskom razvoju CG

Sjedinjene Američke Države (SAD) će nastaviti da podržavaju Crnu Goru u kreiranju boljih uslova za razvoj sektora mikro, malih i srednjih preduzeća, posebno kroz programe podrške inovativnim start up-ovima, poručila je američka ambasadorka u Podgorici, Judy Rising Reinke.

Ona je na sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma, Goranom Đurovićem kazala da su inovativni start up-ovi budućnost Crne Gore a doprinijeće digitalizaciji i spriječiti odliv mladih kvalifikovanih ljudi koji svoju karijeru ne vide u državnoj upravi.Ona je rekla da je uvjerena da je Crna Gora spremna da radi na daljem osnaživanju digitalnih vještina cjelokupnog društva radi održivije i prosperitetnije budućnosti za sve građane, ali i razvijeniju privredu.

Đurović se, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, zahvalio na kontinuiranoj podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori i ujedno predstavio prioritete rada Ministarstva.

„Kao što je premijer naglasio u svom ekspozeu dva stuba nove Vlade su vladavina prava i ekonomski razvoj, koji su neraskidivo povezani. Stoga, ovo Ministarstvo ima veliku obavezu da dostigne što bolje rezultate u oblasti ekonomije, a najviše u oblastima turizma i konkurentnosti privrede“, naveo je Đurović.Prema njegovim riječima, vladavina prava je ujedno i važan preduslov koji investitorima daje osjećaj sigurnosti u Crnoj Gori, odnosno da će njihove investicije biti ovdje bezbjedne, bez obzira na političke promjene.

Izvor: Rtcg