Nova Vlada će krenuti u deblokadu procesa pristupanja EU

Jedno je krenuti u obračun s organizovanim kriminalom i korupcijoim na visokom nivou, a drugo je dovesti ga do kraja. Zbog toga, Brisel očekuje efikasan rad sudstva i osuđuće presude za dokazane krivične radnje, kaže za Dnevnik TVCG predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

Vjeruje da će nova Vlada krenuti u deblokadu pregovaračkog procesa.Proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji već tri godine je u zastoju, a posljednjih godinu i po čak u fazi nazadovanja.

Alarm je to za novu izvršnu vlast da sve svoje snage usmjeri da odblokira pregovarački proces.“Sa pravom očekujem da će formiranje nove Vlade, nove strukture donijeti pozitivne efekte i da ćemo napredovati u procesu pristupanja EU”, naveo je Radulović.Brisel od nas i danas traži, isto što i juče. Rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Dobro je da je sa dolaskom novog tužilaštava i taj dio već pripremljenih slučajeva otvoren i procesuiran, a na pravosuđu je da stvari dovode do kraj”, navodi Radulović.

Izvor: Rtcg