Abazović i Marović od danas u Briselu

 

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova Jovana Marović boraviće od danas u trodnevnoj posjeti Briselu, gdje će imati sastanke sa najvišim zvaničnicima EU.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanci će biti prilika da premijer Abazović i potpredsjednica Marović sagovornike detaljnije upoznaju sa političkim prioritetima Vlade i ukažu na potrebu nastavka beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na svim nivoima.

"Stoga će u razgovorima poseban akcenat biti na planovima Vlade za ispunjavanje obaveza iz evropske agende i postizanju opipljivih rezultata u oblasti vladavine prava koja nedvosmisleno predstavlja kamen temeljac pregovaračkog procesa", navodi se u najavi.

Predsjednik Abazović i potpredsjednica Marović će, kako pručuju iz Vlade, imati priliku da potvrde suštinske principe vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore, koji se odnose na evropsku integraciju, savezništvo u okviru NATO alijanse i regionalnu saradnju.

"S obzirom na to da se radi o prvoj posjeti premijera 43. Vlade Crne Gore institucijama Evropske unije, ukazaće se na snažnu odlučnost Vlade u implementiranju suštinskih reformi i tekućih aktivnosti u odnosu na ključna poglavlja 23 i 24 putem dijaloga na najvišem političkom nivou. U tom kontekstu, cilj je da se u što kraćem roku ispune privremena mjerila za navedena poglavlja i dobije Izvještaj o ispunjenju privremenih mjerila (IBAR)", poručuju iz Vlade.

Izvor: Rtcg