Očekujemo povećanje zarada prosvjetnim radnicima

Predsjednik sindikata prosvjete Radomir Božović očekuje da će u narednom periodu država naći načina da poveća plate zaposlenim u prosvjeti.“Očekujem da ćemo u narednom periodu naći prostora za povećanje zarada prosvjetnim radnicima.

To nije stvar koja zavisi samo od Ministarstva prosvjete, Sindikata tu se pita i Ministarstvo finansija i mogućnosti budžeta, ali očekujemo da se i po tom pitanju desi pomak u narednom periodu”, naveo je Božović, u izjavi za TVCG.Ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je da će njegov resor uraditi sve da poboljša status prosvjetnog radnika.Božović kaže da je program “Evropa sad” bio pozitivan za sve radnike u Crnoj Gori.

“Međutim trenutna situacija, divljanje cijena, inflacija, su praktično to povećanje devalvirali”, naveo je Božović.Podsjeća da je od 1. jula planirano uvećanje zarada zaposlenim na Univerzitetu Crne Gore i ljekarima.“Tako da ni univerzitetski profesor, ni ljekar specijalista neće imati platu manju od 2.000 eura. Mi nemamo ništa protiv toga da njima plata bute i još veća, ali tražimo da mi budemo bar približno tretirani, kao i te dvije branše”, poručio je Božović.

Izvor: rtcg