Došlo vrijeme da se svode računi, Lazović je u Crnoj Gori

Dosta se čudnih stvari dešavalo u Crnoj Gori i sada je došlo vrijeme da se svode računi i da svako odgovara za urađeno, poručio je premijer Dritan Abazović. Istakao je da Crnu Goru najviše remete ljudi koji rade nezakonito.

Na pitanje o Petru Lazoviću, premijer je kazao da se on nalazi u Crnoj Gori i da je to najvažnije.Abazović je pozdravio jutrošnju akciju policije i hapšenje predsjednik Privrednog suda Blaža Jovanića."Najbolji odgovor na priče o nedostatku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije neka bude ovakav kao jutros. Neka pričaju rezultati, sve ostalo je politikanstvo, očekujem da se ovaj trend nastavi", kazao je on u Skupštini. Dodao je da ovo nije "zaokružena priča", i poručio da sve institucije treba da rade svoj posao. Premijer je iskazao žaljenje što je došlo do toga da je morao biti povećan stepen bezbjednosti novom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i novinarki Oliveri Lakić."Ono što radi Portal Libertas je definitivno u javnom interesu. kada je riječ o napadu na Oliveru Lakić , mislim da će novo tužilaštvo imati priliku da ispravi neke greške prethodnog, ne aludiram ni na šta, ali želim da dođemo do nalogodavaca koji su pucali na Oliveru Lakić. Isto se odnosi na nerasvijetljena ubistva ili napade na novinare iz prethodnog perioda. Nadam se da će biti omogućeno da dođemo do nalogodavaca i izvršitelja napada i prijetnji na novinare", kazao je Abazović.Premijer je, na pitanje Portala RTCG, kazao da je sve što će se raditi "projektovana politička aktivnost na oslobađanju Crne Gore od kriminala i korupcije".

 "Nadam se da će rezultati u narednom periodu biti još vidljiviji. Mislim da će događaji, bili politički ili pravni, koje dešavaju i koji će se dešavati, dovesti do zaključaka", poručio je on. Iskakao je da je mafija napravila veliku štetu državnim interesima."Nije Solana jedini slučaj u kojem se desila pljačkaška privatizacija sa pečtom države. Dosta se čudnih stvari dešavalo, sada je došlo vrijeme da se svode računi i da svako odgovara za urađeno", poručio je premijer.

Lazović u Crnoj Gori

Na pitanje da li je tražio da se utvrdi gdje je Petar Lazović, premijer je kazao da je predmet u Specijalnom tužilaštvu u toku."Mislim da ćemo brzo imati rezultate. Službenici koji urušavaju ugled države, biće udaljeni iz svih službi. To će se raditi u kontinuitetu."Kazao je da je Lazović u Crnoj Gori, i da je to najvažnije."Zadaci koje je do sada radio ne služe na ponos ni njemu ni bilo kome. najvažnije ej da je tu, pa ćemo vidjeti kako će se sve završiti", dodao je Abazović.