Knežević saslušan, tvrdi da je snimak montiran

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO). Kako saznajemo tokom saslušanja Knežević je negirao sve što mu se stavlja na teret, a povodom audio snimka o dešavanjima na Cetinju od 4. i 5. septembra prošle godine.

Medojević je saopštio i da je Knežević tokom saslušanja tvrdio da je riječ o snimku koji je montiran.

"Snimak nije autentičan i objavljen je u cilju njegove diskreditacije i kompromitacije zbog činjenice da je visoki policijski službenik koji je učestvovao u policijskoj operaciji tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra. Knežević je takođe kazao da je ponosan na tu akciju", poručio je Medojević.

Podsjetimo Specijalno državno tužilaštvo prethodno je izdalo nalog da se Knežević sasluša povodom objavljenog audio snimka u kome se prepričavaju događaji sa Cetinja početkom septembra, kada je ustoličen mitropolit Joanikije.

Predsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović kazao je ranije da ne želi da afera u vezi sa snimkom Kneževića pokrije aferu u vezi s bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Izvor: Rtcg