Dojave o bombama u školama širom CG

U osnovnim školama u više crnogorskih gradova prekinuta je nastava zbog dojava da su postavljene bombe. Evakuisane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, Andrijevici, a dojava bombe stigla je i Opštini i sudu u Baru. Iz Uprave policije je saopšteno da su ekipe u školama i kontrole su u toku.

“Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti”, poruka je koju su dobile sve škole koje su evakuisane.

Prema saznanjima TVCG dojava o podmetnutom eksplozivu stigla je na mejl adresu 19 škola sa područnim odjeljenjima, jednoj školi u Breznima i Opštini Nikšić.

Direktorica OŠ "Luka Simonović" iz Nikšića Marija Martinović kazala je da je više škola u Nikšiću dobilo dojavu o bombi, te da su djeca evakuisana zbog bezbjednosti.

“Jutros je na zvanični mail škole “Luka Simonović” stigao mail u 7:13 da je u školi podmetnuto više bombi. Danas neće biti nastave za učenike radi bezbjednosti naše djecee. Idem u stanicu policije da obavijestim zvanične organe. I druge škole su dobile dojavu, tako da neće biti nastave ni u ostalim školama”, kazala je Martinović.

Nakon dojave o postavljanju bombe jutros nema nastave u Osnovnoj školi "Lovćenski partizanski odred". Cetinjski đaci su vraćeni kući sa ulaza, a dio koji je bio već u školi evakuiše se. Roditelji su obaviješteni da nema mjesta panici. Ispred i unutar objekta je policija.

Dojava je stigla i Osnovnoj školi "Njegoš" sa Cetinja kao i osnovnim školama na seoskom području.

Očekuje se dolazak specijalnog tima iz Podgorice koji će provjeriti objekte.

Zbog dojave o bombi, ispražnjena je OŠ "Maksim Gorki" u Podgorici. Roditelji su pozvani da preuzmu djecu nižih razreda.

Takođe, zbog sumnje da je postavljena bomba, evakuisana je i OŠ "Risto Manojlović" u Kolašinu i škola "Jugoslavija" u Baru.

"Poštovani roditelji, zbog dojave o podmetnutom eksplozivu u barskim osnovnim školama, evakuisali smo djecu i poslali ih kućama. Ovakvu odluku je donio CB Bar. Pozdrav", poruka je koju su dobili roditelji OŠ "Jugoslavija".

Zbog dojave o bombama prekinuta je nastava u školama u Bijelom Polju, kao i osnovnim školama "Vuk Karadžić" i Radomir Mitrović" u Beranama.  

Ista situacija je u Herceg Novom, sve škole su evakuisane.

Izvor: Rtcg