Manjinska vlada može produbiti krizu

Manjinska vlada može produbiti političku krizu u Crnoj Gori, ocijenio je član pokreta Preokret Srđan Perić i poručio da treba insistirati na tome da sklopljeni politički dogovori budu javni, a obećanja političara mjerljiva.

 “Nova vlada zapravo može produbiti krizu, jer ona leži na iskrivljavanju demokratskih načela. Došli smo u poziciju da ne smijemo reći da je vlada primarno onog ko joj daje podršku, a ne ko je vodi. Dakle, nešto što je udžbenička definicija političkih odnosa”, rekao je Perić.

Perić je agenciji MINA kazao da je sve nategnuto od političke isključivosti i da, kako je naveo, predstavnici vlade koja će biti formirana ovih dana javno i interno šalju progoniteljske, ili poruke isključivosti onima koji nijesu sa njima.

Prema njegovim riječima, to nije model pomirenja, već političke strategije da se što više subjekata predstavi trajno neprihvatljivim da budu dio vlasti.

On je rekao da mentalno maltretiranje nacije mora stati i da se istina mora jasno reći.

“Većina je promijenjena, sklopljeni su novi politički dogovori i sada treba insistirati da oni budu javni, da obećanja političara budu mjerljiva i provjerljiva, i sljedstveno tome se mora podnositi odgovornost”, istakao je Perić.

Sve drugo, kako je dodao, “vodi u krug u kome nećemo ne samo ispravljati, već čak ni locirati greške”.

Izvor: Rtcg