Država hitno da spriječi dalje probleme u ekonomiji

U Crnoj Gori je potrebno hitno ostaviti po strani sve političke priče i što prije sanirati štetu koja je već nastala kod privrednika, kazao je ekonomski analitičar Mirza Mulešković, gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Mulešković kaže da je država već trebalo da reaguje. On kaže i da je veliki problem u Crnoj Gori politička kriza i da sve to ostavlja posljedice na ekonomiju.“Sada bi trebalo ostaviti sa strane sve političke priče, a treba da iskoristimo trenutak i saniramo štetu koja je već nastala kod privrednika”, kazao je Mulešković.Poručuje da država može da ograniči akcize na gorivo.

“Politike ne smiju da budu jednostrane i ne smiju da budu na štetu privrede”, kazao je Mulešković.On navodi da ekonomska situacija nigdje nije dobra i u svim zemljama imamo rast cijena i inflaciju.

“To treba da bude signal donosiocima odluka da je neophodno da se nešto uradi kako bi se spriječili dalji problemi u ekonomiji”, poručio je Mulešković.

Ekonomije svih EU zemalja imaju, kaže, problem sa cijenama energenata, ali je kako dodaje, rast cijena počeo još od pojave korona virusa.“Mora se raditi i razmišljati dva koraka unaprijed šta će biti ekonomske politike za Crnu Goru”, kazao je Mulešković.

 

Izvor: Rtcg