"Manjinska vlada, ni inkluzivna, ni reformska"

Vlada mora biti inkluzivna i reformska, jedna je od rečenica koje se papagajski ponavlja ovih dana u Crnoj Gori, kako bi se udvarali gazdama naše sudbine, a nova vlada je sve samo nije inkluzivna. Ona nije uključujuća nego isključujuća, a o potencijalu da bude reformska suvišno je raspravljati, ocijenio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Ujedinjena Crna Gora će, kako naglašava u saopštenju, na svojoj Skupštini zakazanoj za 13. mart dodatno potvrditi svoj stav da je jedino rješenje ove političke krize u vanrednim izborima.

"Samo su izbori, u ovakvim prilikama, inkluzivan proces, a sve ostalo je nelegitma stvar i ugrožavanje stabilnosti Crne Gore. Ni jedan od aktera sage o novoj; manjinskoj, tehničkoj, 'inkluzivnoj vladi', nema kapacitet da, pojedinačno ili zbirno, vodi državu u najizazovnijem vremenu u posljednjih nekoliko decenija. Međunarodne prilike su zastrašujuće komplikovane, a posljedice po našu državu, i kratkoročno, mogu biti ekonomski razarajuće. To nije vrijeme za eksperimentisanje, niti je normalno i moralno u takvoj situaciji državu povjeriti manjinskoj Vladi u kojoj bi direktno učestvovalo najviše četrnaest poslaničkih mandata", smatra Danilović.