Biće priče o informacionoj bezbjednosti i reformi javne uprave

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić predvodiće će crnogorsku delegaciju koja će boraviti u Prištini u periodu od 27.02. do 01.03. 2022. godine, navodi se u Platformi ministarke koju je usvojila juče Vlada.

Posjeta će, kako se ističe, omogućiti razmjenu mišljenja sa predstavnicima resornih institucija Vlade Kosova, gdje će ministarka razgovarati na teme reforme javne uprave, te predstaviti planove koje Crna Gora ima u ovoj oblasti.Posjeta se realizuje na poziv gdina Elberta Krasniqia, ministra lokalne javne administracije Kosova.

Tokom posjete ministarka Srzentić će se susresti sa ministrom Elbertom Krasniqiem, gđom Artane Rizzvanolli, ministarkom ekonomije i gdinom Xhelal Sveçla, ministrom unutrašnjih poslova. Pored ovoga, ministarka će se susresti sa Predsjednikom Opštine Peć, gdinom Gazmendom Muhadžerijem (Muhaxheri), te posjetiti dva projekta koji se realizuju u okviru IPA prekograničnog programa Crna Gora – Kosovo. "Vlada Crne Gore je, na predlog MJUDDM, u toku prethodne godine usvojila niz strateških dokumenata, a prije svega Strategiju reforme javne uprave, Strategiju digitalne transformacije, Strategiju informacione bezbjednosti, Program digitalnih nomada, kao i niza pravih akata iz svoje nadležnosti. Planirani sastanci će biti prilika da razmijene mišljenja vezano za prioritene aktivnosti dvije zemlje, unaprijedi bilateralna saradnja iz pomenutih resora, ali i razgovara na temu evropskih integracija u oblastima reforme javne uprave, digitalizacije i sl", navodi se u Platformi ministarke koju je usvojila juče Vlada.

Posjeta će, kako se navodi, omogućiti razmjenu mišljenja sa predstavnicima resornih institucija Vlade Kosova, gdje će ministarka razgovarati na teme reforme javne uprave, te predstaviti planove koje Crna Gora ima u ovoj oblasti.

Izvor: Rtcg