Odbor o saslušanju Abazovića, Katnića, Burića

Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće danas inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Predloženo je saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora ANB-a Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Kontrolno saslušanje je inicirao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.On je upozorio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori dodatno pogoršana i da može eskalirati sa nesagledivim posljedicama.Knežević je kazao da postoje osnovane sumnje da je dio bezbjednosnog struktura učestvovao u formiranju klanova, švercovanju cigareta i narkotika, nalogu likvidiacija, a neki su, kako je naveo, možda i učestvovali u njima.

Prema riječima Kneževića, sve to nije bilo moguće bez povezanosti ANB-a, policije, sudova, tužilaštva, sa vođama i predstavnicima kriminalnih klanova.On je kazao da se ne može objasniti kako su pojedini pripadnici kriminalnih klanova bili obaviješteni da im se sprema hapšenje.

izvor: rtcg