CG može računati na podršku Mađarske

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem, i istakao da se nada nastavku dobre saradnje, kao i ekspertskoj pomoći Mađarske u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog poglavlja 24- Pravda, sloboda i bezbjednost.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na dosadašnju saradnju dvije prijateljske zemlje, te da konstatuju da nema neriješenih pitanja u odnosima Crne Gore i Mađarske.

"Dosadašnji dobri odnosi osnov su za institucionalizaciju saradnje resora unutrašnjih poslova dvije zemlje, posebno u oblasti vanrednih situacija i borbe protiv korupcije", istakao je ministar Sekulović.

Ministar je, takođe, naglasio da bi ekspertska pomoć Mađarske bila od izuzetnog značaja u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog poglavlja 24- Pravda, sloboda i bezbjednost, a naročito u dijelu finansijskih istraga i interoperabilnosti između državnih institucija.

Ambasador Neđeši je kazao da je siguran da će ova Vlada raditi u najboljem interesu građana i države, te će kao takva imati punu podršku Mađarske na putu ka EU.

Izvor: Rtcg