Potpisaću ponovo izglasane zakone

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je da će potpisati set zakona koje je parlament u srijedu ponovo izglasao, navodeći da ga na to obavezuje Ustav.

Đukanović je u intervjuu agenciji MINA kazao da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da saučestvuje u blaćenju tih ljudi.On je rekao da ne očekuje da aktuelna vladajuća većina može biti ozbiljna podrška Vladi tokom četvorogodišnjeg perioda, i da vjeruje da će se Crna Gora suočiti sa potrebom prijevremenih parlamentarnih izbora.

Đukanović je, na pitanje da li će ovog puta potpisati zakone koje je Skupština ponovo izglasala u srijedu, rekao da hoće jer ga, kako je pojasnio, na to obavezuje Ustav Crne Gore, u kojem je jasno propisano da je predsjednik dužan da potpiše ponovno izglasane zakone u parlamentu.

„Ustav je nedvosmislen, ne ostavlja prostora za različita tumačenja, niti za drugačije ponašanje predsjednika države, ukoliko želi da se pridržava Ustava“, kazao je Đukanović.On je rekao da je, iz njegovog ukupnog djelovanja na političkoj sceni Crne Gore, jasno da je čvrsto opredijeljen da poštuje Ustav svoje zemlje i da doprinosi funkcionisanju ustavno-pravnog sistema i institucija.

Izvor: rtcg