Dječja prava da budu prioritet u radu nadležnih institucija

Pitanje dječjih prava treba da bude prioritet u radu svih nadležnih institucija sistema, poručeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića sa predstavnicima dječije delegacije i Centrom za prava djeteta.

Bečić se, povodom Međunarodnog dana djeteta - 20. novembra, sastao sa predstavnicima dječje delegacije i Centrom za prava djeteta, Jelenom Gluščević i Bojanom Popovićem.

On je podsjetio na obaveze koje društvo u cjelini ima prema najmlađoj populaciji, i kazao da će Skupština nastaviti da kontinuirano posvećuje pažnju položaju djece i njihovim pravima.

Sagovornici su se saglasili da pitanje dječjih prava treba da bude prioritet u radu svih nadležnih institucija sistema.

Bečić je ukazao na uspješnu desetogodišnju saradnju Centra za prava djeteta i Skupštine kroz projekat Dječiji parlament, i kazao da je spreman da novi skupštinski saziv doprinese unapređenju dječijih prava.

On se osvrnuo i na osmogodišnji skupštinski program Demokratske radionice i zaključio da pomenuti projekti svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine.

Predstavnici Centra i dječije delegacije upoznali su Bečića sa aktuelnim projektima, kao i stanjem dječjih prava u Crnoj Gori, navodeći da očekuju da će dobra saradnja sa Skupštinom biti nastavljena i u predstojećem periodu.

Izvor:mina