Samo u Podgorici inficirana 72 nastavnika

Predsjednik Gradskog odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović kazao je da je tek nakon što je Institut za javno zdravlje (IJZ) objavio podatak da su zaražena 92 prosvjetna radnika u Crnoj Gori Ministarstvo prosvjete počelo da prikuplja podatke o inficiranim učiteljima.

Ističe da, prema procjenama Gradskog odbora SPCG, samo u Podgorici imaju 72 inficirana nastavnika koji su u samoizolaciji, što potvrđuje da su podaci Instituta proizvoljni i nepotpuni.

“Podaci sa kojima su izašali u javnost direktor Boban Mugoša i Institut za javno zdravlje o broju inficiranih i u samoizolaciji kolega prosvjetnih radnika su, mislim, proizvoljni. Do juče, kada su izašli u javnost sa podatkom od 92 kolega, niko nije prikupljao o tome podatke po školama. Imam nezvanično informaciju da se tek od preksinoć Ministarstvo prosvjete zainteresovalo za inficirane kolege i traži podatke o njima od uprava škola”, kazao je Savović za Dan.

Tvrdi da je Gradski odbor SPCG jedini vodio evidenciju u svrhu dokazivanja osnovne teze da ovaj kombinovani model nastave nije dobar za učenike i nastavnike.

izvor: rtcg