Memorandum o konkretnijoj saradnji

Ministri odbrane Crne Gore i Izraela Predrag Boškovič i Avigdor Liberaman potpisali su danas u Tel Avivu Memorandum o razumijevanju kojim je predviđena konkretnija saradnja u pojedinim oblastima.

"Riječ je o okvirnom dokumentu na osnovu kojeg će biti omogućena konkretnija saradnja u oblastima kao što su zajednička vojna obuka, vojna doktrina i bezbjednosna politika, razmjena informacija i obuka u oblasti antiterorizma, civilno-vojnih odnosa i edukacije vojnog i civilnog osoblja, kontrole naoružanja i razoružanja, vojne medicine i slično", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da je tokom prvog zvaničnog susreta ministara odbrane Crne Gore i Izraela, izraženo uvjerenje da će se bilateralna odbrambena saradnja dvije države značajnije produbiti u narednom periodu.

Bošković je naglasio da Crna Gora, kao punopravna NATO članica, teži unapređenju bilateralne saradnje u domenu odbrane, kako sa savezničkim zemljama, tako i partnerima.

On se, kako se navodi, zahvalio Libermanu na ukazanoj podršci i rekao da očekuje da će dva ministarstva odbrane ojačati saradnju u domenima cyber odbrane, vojno-obavještajnih i bezbjednosnih poslova, kao i modernizacije i opremanja oružanih snaga.

Izvor:mina