Berane: DPS-u 17 mandata, "Zdravo Berane" i Demokrate slave pobjedu

Na ponovljenim izborima u Beranama raspored osvojenih mandata ostaje isti kao 4. februara. Prema saznanjima Antene M, koalicija DPS-SD-BS ostaje na 17 mandata, "Zdravo Berane" ima 14 i Demokrate 4.

Iako je koalicija predvođena DPS-om popravila rezultat preko 15%, to neće biti dovoljno za osvajanje vlasti u Beranama, pošto su Demokrate sačuvale četvrti mandat i popravile rezultat 50 odsto.  

Koalicija DPS- SD-BS sada ima ukupno 7991 glas, 100 više u odnosu na 4. februar. Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da su postigli sjajan rezultat.

"Uspjeli smo da odbranimo Berane. Pobijedili smo pravno nasilje, ucjene, pritiske i podmetanja", kazao je Bečić.  

Nosilac liste koalicije "Zdravo Berane" Dragoslav Šćekić proglasio je pobjedu opozicije. Predsjednik OIK-a Vladimir Obradović kazao je da nepravilnosti nije bilo.

Državna izborna komisija prihvatila je prošle sedmice prigovore koalicije Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, i odlučila da izbori budu ponovljeni na pet biračkih mjesta.

Na izborima u Beranama 4. februara koalicija DPS-SD-BS osvojila je 17, koalicija Zdravo Berane 14, a Demokratska Crna Gora četiri mandata.

 

Izvor:AntenaM