Konstatovali ostavku Pejovića

Skupština Crne Gore konstatovala je ostavku ministra evropskih poslova Aleksandra Andije Pejović, pa on od danas i zvanično nije na toj funkciji.

Poslanik DF-a Milan Knežević pitao je u Skupštini, da li je Pejović podnio ostavku na sve funkcije, a predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da Skupština može da konstatuje samo njegovu ostavku na mjesto ministra pravde, jer su ga na tu funkciju i imenovali.

"Ako mene već pitate, ali to je stvar Vlade koja ga je birala, ja mislim da je to ostavka na sve funkcije", kazao je Brajović.

Podsjećamo Agencija za sprječavanje korupcije ranije je utvrdila da je Pejović kao javni funkcioner prekršio član sedam Zakona o sprečavanju korupcije, ali i član 104 Ustava Crne Gore, koji zabranjuje predsjedniku i članovima Vlade da obavljaju poslaničku i drugu javnu funkciju.

Odlukom ASK-a utvrđeno je da je Pejović, obavljajući funkciju ambasadora misije Crne Gore pri EU od maja prošle godine, primao nadoknadu od 3.168 eura.Nakon toga Pejović je podnio ostavku iz, kako je kazao moralnih razloga, što je premijer prihvatio.

Izvor:rtcg