Carević se tereti da je napao policajca

Suđenje Milanu Careviću, sinu doskorašnjeg predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, optuženom za napad na službeno lice tokom nereda u Budvi nakon što je novoformirana većina smijenila dotadašnje čelnike lokalne uprave juče je odgođeno.

Na prethodnom pretresu, oštećeni policajac S. B. kazao je da se neposredno prije kritičnog događaja nalazio pored kolege ispred platoa Opštine.

On je rekao da nije vidio da je Milan Carević uradio bilo koju nezakonitu radnju, ali da je čuo lom stakla, nakon čega je vidio da je optuženi bježao od njegovih kolega. On tvrdi da tada kod sebe nije imao radio-stanicu, pojasnivši da ima zaključen ugovor o radu u MUP-u na određeno vrijeme.

Sa druge strane, oštećeni L. V. je kazao da je njegov kolega S. B. imao kod sebe radio-vezu kada je izlazio iz zgrade Centra bezbjednosti, ali je negirao da je kod njega vidio radio-vezu u samom momentu dešavanja spornog događaja na platou ispred zgrade Opštine Budva.

- Prije nego što je jedan moj kolega pokušao da zaustavi okrivljenog, nijesam ga uopšte vidio, pa samim tim nijesam vidio da je uradio neku nedozvoljenu radnju, sve do momenta dok se nije otrgao jednom mom kolegi, za kojeg mislim da je bio u civilu - rekao je on.

Izvor:rtcg